Læseindlæring i børnehaveklassen og 1. klasse
Det er vigtigt, at eleverne får mestringsoplevelser i det faglige læringsrum, men det er også vigtigt, at eleverne bliver udfordret på trods af forskellige forudsætninger og målsætning.
I løbet af kurset vil du blive præsenteret for konkrete værktøjer til klar kommunikation, som du kan inddrage i dit arbejde med det samme. Du bliver introduceret for relevante eksempler og praktiske øvelser undervejs, så du kan se, hvordan du kan bruge effektiv og klar kommunikation til at undgå misforståelser og forbedre kommunikationen mellem dig, dine kollegaer, forældre, elever...
Hør James Nottingham komme med bud på, hvordan 'selveffektivitet' kan bruges på skolen – for måske risikerer vi ikke at kunne løse en opgave - ikke fordi vi ikke har evnerne til det, men fordi vi ikke tror nok på os selv og vores evner.
Hvordan vokser vores børn, elever og studerende med opgaven? Hør James Nottingham dele nogle af sine centrale ideer om, hvordan vi kan skabe et læringsmiljø med større fokus på udvikling og læring end standpunkt.
Hvordan kan vi skabe et mere nærværende læringsrum? Anne-Mette Sørensen giver vejledning i hvordan læringsrum kan etableres gennem aktiviteter og fysiske tiltag
Robotterne kommer! – også i børnehaven. Bliv klogere på leg og læring med digital teknologi - hvad skal vi eksempelvis være særligt opmærksomme på for at opnå skabende og kreative processer?
Hvordan hjælper JEG børnene med at programmere? It-udvikler Benjamin Rotendahl hjælper dig i gang med programmeringssproget Scratch, som ikke kræver forudgående erfaring - kun at du kan samle puslespilsbrikker.
Få dit budskab igennem! Jimi Holstebro giver dig grundlæggende og avancerede tricks til effektiv kommunikation med grafisk facilitering.
Hvorfor skal vi have fokus på de højtbegavede børn? De har jo forudsætningerne for at kunne klare sig godt gennem livet. Men gør de nu også altid det? Kurset giver indsigt i, hvilke ressourcer og udfordringer det giver at være et højtbegavet barn.
Gennem kurset får du viden om de styrker der ligger i brugen af Mind Maps, fremfor en lineær noteteknik, som de fleste anvender.
Sådan får du permanent overskud - få værktøjer til en dagligdag med overskud og ideer til hvordan man tænker positivt.
Sådan mindsker du dine irritationer - få indsigt i strategier til en dagligdag med overskud og ideer til hvordan man tænker positivt.
Dette kursus giver en introduktion til udviklingsprojektet TAKT og en gennemgang af Orkestermodellen som et konkret, visuelt og overbliksgivende redskab til analyse af fællesskabets-, og hver enkelt elevs trivsel.
Få mere kreativitet i din undervisning igennem indsigt i kreativitetens natur og hvad der kan ske med barnets læring i forskellige fag, når barnet arbejder kreativt
Hvordan fortæller du gode og tryllebindende historier... du starter her. Anette Jahn guider dig igennem hele processen fra den mentale konstruktion af scenerne til den indfølende udførelse.
Lige nu arbejder lærere, elever og forældre hårdt på at få meningsfuld undervisning op at køre – uden for klasseværelset. Hør Josephine Ejby fortælle om hvordan du sætter rammerne for en sund fjernundervisning
Er barnet klar til skolestart eller bør det skoleudsættes? Tvivlen kan fylde meget. For hvad skal der egentlig til for at være skoleparat og hvilke kompetencer er vigtigst at have som skoleelev?
Tillykke, du har lige fået verdens bedste job. Efter et år vil du med 100% sikkerhed sige: ”Jeg har lært mere det første år end de fire år på seminariet”. Hvad gør jeg?
En samtale om at bruge 'Podcast i skolen'
En samtale om at lege med læsningen og skabe læselyst
En samtale om hvordan man kan anvende Minecraft i undervisningen på forskellig vis
En samtale om anvendelse af spil - og spiltænkning - i undervisningen
En samtale om hvordan klasserummets fysiske indretning påvirker læringsrummet.
En samtale om spørgeteknik, spørgejørgen-teknik og om at tale lidt mindre som lærer.
A conversation regarding strategies to nurture the communal feeling under the current circumstances - the prime example being the morning assembly!
En samtale om hvordan medarbejdere stiller ønsker til ledelsen - på alle tider af året.
En samtale om hvordan vi får os selv og eleverne til at tale så andre lytter!
En samtale om at komme i gang med innovations- og designprocesser i undervisningen