Selvværd er en udfordring for rigtig mange børn og unge på skolerne. Det handler om at rigtig mange unge får nogle tanker om sig selv der ikke nødvendigvis er så pæne og positive. Det kan have rigtig store konsekvenser.
Dette kursus i etik, omsorg & skånsom magtanvendelse er til dig der arbejder i folke- eller specialskoler. Vi ved at uenigheder, konflikter og magtanvendelser kan være et vilkår. Veluddannede ansatte, der også besidder de nødvendige kompetencer til at kunne forebygge og håndtere alle typer af konflikter, de trives bedre, er mindre syge og fastholdes længere på arbejdspladsen. På dette kursus har vi bla. fokus på lovgivning, nænsom guidning og magtanvendelser.
Dette kursus i omsorg & skånsom magtanvendelse er til dig der bla. arbejder på bo- og opholdssteder med børn & unge under 18. år. Vi ved at uenigheder, konflikter og magtanvendelser kan være et vilkår. Veluddannede ansatte, der også besidder de nødvendige kompetencer til at forbygge og håndtere alle typer af konflikter, de trives bedre, er mindre syge og fastholdes længere på arbejdspladsen. På dette kursus har vi bla. fokus på lovgivning, omsorg og udfordringer.
This course will change your future teaching. We encourage you to reflect upon, how to transfer your new knowledge and your new tools to your own teaching and to your students, as we go along. Team up with a buddy, share your experiences and reflections in the Facebook group, reflect on your own teaching and what you learn from others. Let the journey begin.
I løbet af kurset vil du blive præsenteret for konkrete værktøjer til klar kommunikation, som du kan inddrage i dit arbejde med det samme. Du bliver introduceret for relevante eksempler og praktiske øvelser undervejs, så du kan se, hvordan du kan bruge effektiv og klar kommunikation til at undgå misforståelser og forbedre kommunikationen mellem dig, dine kollegaer, forældre, elever...
Ofte bygger konflikter på forskellig opfattelse, misforståelser og sprogbrug/kropssprog der leder til en uoverensstemmelse. Mange konflikter kan nedtrappes og måske helt undgås gennem forståelse af vores samtalepartners perspektiv. På kurset vil du få konkrete værktøjer til at forebygge, nedtrappe og afvikle konflikter, inden de udvikler sig.
Learn about narrative therapy. Both the theoretical framework and the practical application.
Hør mere om narrativ terapi, herunder hvordan du adskiller problemet og personen, hvordan man åbner op for alternative fortællinger og skaber en forståelse for problemets eksistens.
At have mentale udfordringer er noget mange mennesker vil opleve i løbet af deres liv. Over 15 af alle børn og unge i Danmark oplever at blive diagnosticeret med en psykisk diagnose inden fyldte 18 år, så som angst, depression og ADHD. Udfordringer, der har store negative i konsekvenser for både dem selv, deres familie og vores samfund.
Børn, der kan opføre sig ordentligt, gør det. Vi voksne har ansvaret for barnets adfærd: Vi skal smitte børnene med ro i stedet for at stresse dem med affektudsving og skældud. Low Arousal gør endeligt op med konsekvenspædagogikken.
Fra ungdomsuddannelse til videregående uddannelse – fra trivsel til dannelse
Jes Buster Madsen (f. 1988) er forfatter, lektor i Neuroscience og foredragsholder. Med en baggrund i filosofi og hjerneforskning, har Jes skabt sig en spændende viden og anderledes tilgang til videnskab. Han har studeret og forsket i Danmark, Tyskland og USA.
Lisbeth Hædersdal fra “Sprog i Fokus” fortæller om dansk som andetsprog Basis. Formålet med dette kursus er at tydeliggøre, hvornår en tosproget elev har brug for basisundervisning i dansk som andetsprog, og hvornår eleven overgår til dansk som andetsprog supplerende og almen- undervisning.
Med mindfulness i vores hverdag får vi mere ud af livet. Mindfulness styrker vores arbejdshukommelse og mentale helbred. Rikke Østergaard giver indsigt i hvordan du kan bruge mindfulness til styrke dig selv og det samvær med børnene.
Carol Dwecks forskning har vist, at vi alle har ubevidste opfattelser af begreber som intelligens og evner. Omtrent halvdelen af os har fikserede indstillinger til vores intelligens og kobler vores succes til medfødte, naturlige evner eller talent – og vores manglende succes til mangel på samme.
Hvordan understøtter vi børn med autisme spektrum forstyrrelser? Charlotte Ryhl giver en indføring i autismevenlig undervisning, som tager sit udgangspunkt i helt almindelig godt undervisningsarbejde.
Få faglig inspiration til at møde og forstå børn med ADHD og undgå typiske faldgruber i skolehverdagen.
Dorthe Hölck giver dig indblik i, hvad det betyder for et barn at have autisme spektrum forstyrrelse i en skolekontekst.
Hvorfor egentlig en specialdidaktik? Brian Degn Mårtensson gennemgår specialbegrebets historik og plads i vores praksis - med konkrete eksempler på hvordan vi kan praktiseres en stærkere specialdidaktisk forståelse.
Hvordan hjælper du ordblinde elever i klassen til at opnå succes? Start med at kigge med her...
Er ”skolen for alle” et politisk ideal snarere end faktisk praksis? Inklusion er vanskeligt og handler om MEGET mere end at forsøge en normalisering af børn, der ikke har den ”gode” skoleadfærd.
Hvorfor skal vi have fokus på de højtbegavede børn? De har jo forudsætningerne for at kunne klare sig godt gennem livet. Men gør de nu også altid det? Kurset giver indsigt i, hvilke ressourcer og udfordringer det giver at være et højtbegavet barn.
Sidder der børn med en bred vifte af vanskeligheder i klasselokalet? Kurset præsenterer en række konkrete tiltag, man kan indføre i sin klasse for at tilgodese børnenes forskellige behov
Sidder der børn med en bred vifte af vanskeligheder i klasselokalet? Kurset præsenterer en række konkrete tiltag, man kan indføre i sin klasse for at tilgodese arbejdet med at udvikle den indre styring hos barnet, så det bliver lettere at være en del af fællesskabet.
Lærerens forståelse af elevens reaktioner og handlinger er afgørende for den gode kommunikation og det mentale klima i klassen. Kurset omhandler alt det, der ligger før, under og efter selve undervisningen - de gode relationer er selve fundamentet for indlæring.
Det Dobbelte KRAM får mennesker du møder til at vokse! Kurset handler om beskyttende faktorer for børn og unges trivsel og robusthed set i et læringsperspektiv
En samtale om rejsen fra adfærdsproblemer til 'lydige elever'
En samtale om hvordan vi håndterer højtbegavede børn i klasseværelset
En samtale om at arbejde med ordblinde elever - i alle fag.