Selvværd er en udfordring for rigtig mange børn og unge på skolerne. Det handler om at rigtig mange unge får nogle tanker om sig selv der ikke nødvendigvis er så pæne og positive. Det kan have rigtig store konsekvenser.
Louise Klinge og Mette Thor kommer med 10 konkrete idéer til hvordan I kan implementere "Skole Uden Skældud". Der er 5 idéer til ledelsen og 5 idéer til lærerne.
Hør mere om narrativ terapi, herunder hvordan du adskiller problemet og personen, hvordan man åbner op for alternative fortællinger og skaber en forståelse for problemets eksistens.
Vil du gerne blive (endnu) bedre til at kommunikere med unge mennesker?
Fra ungdomsuddannelse til videregående uddannelse – fra trivsel til dannelse
Jes Buster Madsen (f. 1988) er forfatter, lektor i Neuroscience og foredragsholder. Med en baggrund i filosofi og hjerneforskning, har Jes skabt sig en spændende viden og anderledes tilgang til videnskab. Han har studeret og forsket i Danmark, Tyskland og USA.
Hvad er effekten af det digitale liv har på vores fysiske og psykiske helbred? Imran Rashid rejser og besvarer spørgsmålet i kurset om 'Den lærende hjerne'.
Hør James Nottingham komme med bud på, hvordan 'selveffektivitet' kan bruges på skolen – for måske risikerer vi ikke at kunne løse en opgave - ikke fordi vi ikke har evnerne til det, men fordi vi ikke tror nok på os selv og vores evner.
Hvordan vokser vores børn, elever og studerende med opgaven? Hør James Nottingham dele nogle af sine centrale ideer om, hvordan vi kan skabe et læringsmiljø med større fokus på udvikling og læring end standpunkt.
Hvordan understøtter vi børn med autisme spektrum forstyrrelser? Charlotte Ryhl giver en indføring i autismevenlig undervisning, som tager sit udgangspunkt i helt almindelig godt undervisningsarbejde.
Få faglig inspiration til at møde og forstå børn med ADHD og undgå typiske faldgruber i skolehverdagen.
Hvorfor egentlig en specialdidaktik? Brian Degn Mårtensson gennemgår specialbegrebets historik og plads i vores praksis - med konkrete eksempler på hvordan vi kan praktiseres en stærkere specialdidaktisk forståelse.
Er ”skolen for alle” et politisk ideal snarere end faktisk praksis? Inklusion er vanskeligt og handler om MEGET mere end at forsøge en normalisering af børn, der ikke har den ”gode” skoleadfærd.
"Pædagogik og dannelse" er et filosofisk blik på opdragelse, omsorg og undervisning.
Få mere kreativitet i din undervisning igennem indsigt i kreativitetens natur og hvad der kan ske med barnets læring i forskellige fag, når barnet arbejder kreativt
Hvad karakteriserer dialogorienteret undervisning og hvad er de grundlæggende kvaliteter ved denne form? Bliv klogere på hvordan klasse- og par-dialoger kan gribes an.
Få inspiration til at videreudvikle dine projektforløb og arbejde med en problembaseret tilgang til undervisning. Lad dine elever arbejde problembaseret på en undersøgende, løsningsorienteret og produktskabende måde.
Dette kursus sætter fokus på, hvad den nyeste forskning fortæller os om identificering og forebyggelse af skolefravær og skolevægring, og deltagerne får konkrete bud på strategier til at håndtere den komplekse problemstilling på skole- og kommuneniveau.
Det Dobbelte KRAM får mennesker du møder til at vokse! Kurset handler om beskyttende faktorer for børn og unges trivsel og robusthed set i et læringsperspektiv
Disciplin lyder banalt men sætter ord og giver retten til god undervisning. Det øger i sidste enge også et menneskes livskvalitet gennem livet, at kunne læse forstå og afkode informationer man udsættes for.
Brug processer og eksperimenter til læring. Anne-Mette Sørensen giver inspiration til hvordan og ikke mindst hvorfor processer og eksperimenter kan skabe nye former for læring.
En samtale om at give mindre skældud for at få en skolehverdag uden skældud.