Røvhuls-reglen

Dette kursus omhandler de konkrete situationer, hvor der er medarbejdere, der skaber dårlig stemning, eller det der er værre, og som er med til at der i hvert fald kan opstå interpersonelle konflikter. Mao erkender vi at konflikter kan udgå fra enkelte personers uhensigtsmæssige adfærd set i helhedens lys. Jeg kalder sådanne personer ”røvhuller” – måske ikke særlig pænt – men egentlig ganske rammende.


Begynder Dansk Sidst opdateret Ons, 23-Jun-2021
999 kr

Dette kursus inkluderer

00:30:56 Timer On demand-videoer.
4 Lektioner.
Ubegrænset adgang.
Adgang på mobil, Tablet og tv.
Share

Læreplan

4 Lektioner
00:30:56 Timer

Beskrivelse

I de to forrige kurser så vi på hvorledes en konflikt kan eskalere (konflikttrappen)- og gav nogle anvisninger på hvorledes vi som leder kunne afværge en konflikt eskalering, og i anden kursusgang gennemgik vi lederens måder at se på sine medarbejdere- og derigennem kunne være med til at udvikle, men også på faren for at skabe interpersonelle konflikter, baseret på den faglige vurdering. Vi kaldte det anerkendende ledelse. I denne kursusgang går vi ind i de konkrete situationer,

I de to forrige kurser så vi på hvorledes en konflikt kan eskalere (konflikttrappen)- og gav nogle anvisninger på hvorledes vi som leder kunne afværge en konflikt eskalering, og i anden kursusgang gennemgik vi lederens måder at se på sine medarbejdere- og derigennem kunne være med til at udvikle, men også på faren for at skabe interpersonelle konflikter, baseret på den faglige vurdering. Vi kaldte det anerkendende ledelse. I denne kursusgang går vi ind i de konkrete situationer,  hvor der er medarbejdere, der skaber dårlig stemning, eller det der er værre, og som er med til at der i hvert fald kan opstå interpersonelle konflikter. Mao erkender vi at konflikter kan udgå fra enkelte personers uhensigtsmæssige adfærd set i helhedens lys. Jeg kalder sådanne personer ”røvhuller” – måske ikke særlig pænt – men egentlig ganske rammende: personer der ikke opfører sig ordentlig over for andre og skaber spændinger, mistrøsthed, utryghed – vi taler sjældent om fysisk vold, men  om psykisk vold i en ekstrem udgave, der i værste fald kan ødelægge en skoles evne til at præstere på et forventeligt niveau.

Klaus Eusebius Jakobsen er cand. mag., tidligere vicerektor og rektor i gymnasieskolen - senest rektor på Herlufsholm Kostskole. Klaus er nu  lokalpolitisk aktiv og selvstændig konsulent på uddannelsesområdet.

Læringsmål ?

Indsigt i strategier for at håndtere medarbejdere med uhensigtsmæssig adfærd

Instruktør

Instructor image
0 Anmeldelser
1 Kursister
3 Kurser

Mit navn er Klaus Eusebius Jakobsen- jeg er cand. mag i historie og samfundsfag fra Københavns Universitet- og jeg har en karriere som leder inden for gymnasieverdenen. Jeg var ansat på Rønne Statsskole i 10 år som lektor og vicerektor, som rektor på Bagsværd Kostskole i andre 10 år og i 23 år som rektor på Herlufsholm Kostskole. Jeg fratrådte det job for 3 år siden, jeg arbejder nu  selvstændigt med konsulent opgaver for især gymnasieskoler, er bestyrelsesformand i et par bestyrelser indenfor uddannelse, er tilsynsførende ved 5 private grundskole og er endelig viceborgmester i Næstved. Jeg vil kunne give strategisk funderede overvejelser, som trods alt kan være med til at sikre nogle gode rutiner også til fremtiden.