Nærmiljøet i historieundervisningen

Inspirationskursus om Nærmiljøet i historieundervisningen - hvorfor og hvordan? Udviklet i samarbejde med Center For Undervisningsmidler.

5 Lektioner
29 min
Begynder
Dansk

Instruktør

Astrid Danielsen er Pædagogisk Konsulent ved CFU og tilknyttet University College Lillebælt.

Læreplan

Introduktion til nærmiljøet i historieundervisningen
48 seconds
Hvorfor inddrage nærmiljøet i en problemorienteret historieundervisning?
1 min
Historiebrug og nærområdet
12 min
Kildearbejde og nærområdet
6 min
Historieproduktioner
7 min

Beskrivelse

I samarbejde med Astrid Danielsen fra Center For Undervisningsmidler, kigger vi på hvorfor og hvordan nærmiljøet kan  i historieundervisningen. I et problemorienteret fag som historie kan nærmiljøet understøtte elevernes mulighed for at arbejde undersøgende og analytisk med historiske sammenhænge og problemstillinger. Vi er kort sagt omgivet af materielle og immaterielle spor, som kan anvendes som læremidler. Kurset giver inspiration til at inddrage nærområdet i undervisningen,

I samarbejde med Astrid Danielsen fra Center For Undervisningsmidler, kigger vi på hvorfor og hvordan nærmiljøet kan  i historieundervisningen. I et problemorienteret fag som historie kan nærmiljøet understøtte elevernes mulighed for at arbejde undersøgende og analytisk med historiske sammenhænge og problemstillinger. Vi er kort sagt omgivet af materielle og immaterielle spor, som kan anvendes som læremidler. Kurset giver inspiration til at inddrage nærområdet i undervisningen, og derigennem, at eleverne arbejder både undersøgende og historieskabende.

Astrid Danielsen er Pædagogisk Konsulent ved CFU og tilknyttet University College Lillebælt.

Læringsmål

Forståelse for problemorienteret historieundervisning
Indsigt i anvendelse af nærmiljøet som spor til historisk analyse
Indsigt i nærmiljøets potentiale i forhold til historieproduktioner

Related courses