Dansk som andetsprog - Ledelsen

Kursus om dansk som andetsprog for ledelsesteamet. Formålet med dette kursus er at synliggøre ledelsens rolle i forhold til at sikre de tosprogede elevers undervisning i dansk som andetsprog.

Læreplan

6 Lektioner
00:28:55 Timer
Skoleledelse og DSA
00:05:58
Basis og supplerende
00:07:12
Forskning og data
00:03:11
Afdækning, vurdering og udvikling
00:05:19
Hvad har vi lært
00:01:43

Beskrivelse

Kursus om dansk som andetsprog for ledelsesteamet. Formålet med dette kursus er at synliggøre ledelsens rolle i forhold til at sikre de tosprogede elevers undervisning i dansk som andetsprog. Hvad er “need to know” i forhold til basis- og supplerende dansk som andetsprog, og hvad er godt at vide når man, som leder, skal understøtte sine medarbejdere med arbejdet indenfor faget. Der gives også forslag til, hvordan I nemt kommer i gang med en sprogstrategi.

Læringsmål

Synliggøre ledelsens rolle
“Need to know” i forhold til basis- og supplerende dansk som andetsprog
Inspiration til hvordan kan komme i gang med en sprogstrategi.
Særlige behov

Instruktør

Instructor image

Som konsulent i virksomheden "Sprog i Fokus" understøtter jeg udviklingen af arbejdet med tosprogede elever i kommuner, på skoler og videregående uddannelsesinstitutioner. Jeg tilbyder blandt andet vejledning/rådgivning og sparring, indenfor lovgivning, implementering og organisering af dansk som andetsprog og sproglig udvikling.

Jeg arbejder endvidere som sproglig vejleder på Ole Rømer-Skolen i Høje Taastrup, hvor jeg arbejder med at implementere de obligatoriske sprogprøver, samt skabe en systematik for arbejdet med dansk som andetsprog og sproglig udvikling.